به گزارش خبرنگار مهر، وحید جلال زاده عصر پنجشنبه در جلسه کارگروه ویژه نجات دریاچه ارومیه با حضور وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، بارور سازی ابرها و انتقال بین حوزه ای آب از حوزه شمال و جنوب را از جمله راهکارهای احیای دریاچه دانست.
وی با بیان اینکه انتقال بین حوزه ای آب از جنوب استان آغاز شده و با پیشرفت فیزیکی مناسبی در حال اجرا است، اظهار داشت: در صورت تزریق اعتبارات جدید و کافی به کمک تیم دولتی طرح می تواند نتیجه دهد و اجرای آن نیز به طول نیانجامد.
استاندار آذربایجان غربی با اعلام اینکه در صورت تامین به موقع و کافی اعتبارات انتقال بین حوزه ای آب از جنوب استان به دریاچه ارومیه سال 94 آماده بهره برداری می شود، ادامه داد: با تکمیل خطوط انتقال آب را به دریاچه ارومیه می رسانیم.
منابع اعتباری نجات و احیای دریاچه ارومیه تخصیص یابد
جلال زاده با بیان اینکه روحانی درجریان سفر انتخاباتی به ارومیه وعده نجات دریاچه را به مردم داده بود و با طرح این موضوع در اولین جلسه هیئت دولت یازدهم به وعده خود عمل کرد، ادامه داد: طی دولت گذشته 24 راهبرد برای احیا و نجات دریاچه ارومیه تدوین شده بود که به دلیل کمبود اعتبارات نسبت به تعداد راهکارها همگی اجرایی نشدند.
وی از تدوین سند و چشم انداز احیای دریاچه ارومیه در قالب کتابچه ای خبر داد و با اعلام اینکه این 24 راهبرد در این کتابچه تشریح شده اند، عنوان کرد: این سند و چشم انداز نقشه راه و نجات دریاچه ارومیه به شرط ها و شروط ها خواهد بود.
استاندار آذربایجان غربی توجه ویژه وزرای مربوطه، تخصیص منابع اعتباری نجات و احیای دریاچه ارومیه و همکاری مردم را لازمه رسیدن به اهداف چشم انداز یعنی احیای دریاچه دانست و گفت: اگر مردم پای کار نیایند از دست ما دولتی هم کاری بر نمی آید.
آمار چاههای غیر مجاز حوزه آبریز دریاچه ارومیه وحشتناک است
جلال زاده با اشاره به وجود چاههای غیر مجاز در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، افزود: در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان تعداد چاههای غیر مجاز آمار وحشتناکی را به خود اختصاص داده همچنین بدون کنتور از آب زیر زمینی برداشت بی رویه در حال انجام است.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی آب حوزه قضایی نیز باید برای برخورد قانونی با چاههای غیر مجاز همکاری لازم را داشته باشد، اظهار داشت: باید برای حفظ منابع زیر زمینی و جمع آوری چاههای غیر مجاز چاره اندیشی اساسی کرد.
وی با اشاره به اینکه توسعه کشاورزی 3 استان حوزه آبریز دریاچه ارومیه رقم نگران کننده ای نشان می دهد، ادامه داد: سه دهه قبل یعنی در سالهای 1357 فقط 350 هزار هکتار زیر کشت آبی بود این در حالی است که این رقم در حال حاضر به 900 هزار هکتار افزایش یافته است.
صرفه جویی 30 درصدی آب در بخش کشاورزی مشکل دریاچه ارومیه را حل می کند
استاندار آذربایجان غربی با اعلام اینکه تا کنون 55 هزار هکتار از اراضی آبی مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شده اند، ادامه داد: این در حالی است که 415 هزار هکتار اراضی آبی در سطح استان مورد بهره برداری قرار دارد که با رقم 55 هزار هکتار فاصله معنا داری دارد.
جلال زاده با بیان اینکه 93 درصد آب مصرفی آذربایجان غربی به بخش کشاورزی تخصیص می یابد، عنوان کرد: در صورت صرفه جویی 30 درصدی مصرف آب در سطح استان توسط بخش کشاورزی مشکل کم آبی دریاچه ارومیه رفع می شود.
وی با بیان اینکه انتظار معجزه نداریم و لی انتظار داریم حرکت منطقی برای حل مشکل دریاچه ارومیه آغاز شود، ادامه داد: حل این مشکل فقط از طریق رئیس جمهور امکان پذیر است چون هم اعتبار و هم اختیار حکومتی در دست وی است.
نظر شما